Sende penger til utlandet - hva kan du forvente?

30. juni 2022

 Vekslingskurs 

 
Når det handler om å sende penger til utlandet, har de fleste innen bedrifter en tendens til å fokusere på valutakursen. Hva er markedsrenten? Og hvor nærme kan jeg komme det når jeg betaler?
 
Det er mange faktorer som tas i betraktning når du oppgir en valutakurs, men det er viktig å forstå gebyret du blir belastet og hvordan dette er sammenlignet med andre leverandører på markedet.
 
Selvfølgelig ønsker du ikke å betale for mye, men det er også verdt å vurdere tjenesten du trenger for din valutaløsning. Trenger du et nettbasert system? Kan du få tilgang til rapporter for å gjøre regnskapet for valutaen din enklere? Og trenger du å konsultere en spesialist for å hjelpe deg med å utarbeide en strategi for å dekke all valutaeksponeringen din?
 
 

Bankgebyrer

 
Når man beveger seg bort fra selve Utvekslingen er det andre, mindre åpenbare kostnader å vurdere. Banker kan belaste alt mellom £30 til £50 for å foreta internasjonale betalinger, og noen ganger er disse kostnadene faktisk pakket inn i månedlige, kvartalsvise eller til og med årlige fakturaer.
 
Det er også potensielle mellomledds- og mottaksgebyrer som igjen kan være skjult for fakturering eller kanskje vises som ganske små, men hyppige debiteringer på kontoen.
 
Sørg for at du spør deg selv, vet du virkelig hva du betaler når du foretar en internasjonal betaling?
 
 

Utbetalingshastighet

 
Hvor raskt du er i stand til å foreta internasjonale betalinger er uten tvil like viktig som hvor mye de koster. Det er ikke bra å spare penger på betalingssiden hvis forsyningskjeden forsinker å legge til kostnader senere på veien.
 
Betalingshastigheden er igen afhængig af mange faktorer såsom territorium, valuta og overholdelse. Valutaspecialister såsom Currency UK kan dog foretage de fleste internationale betalinger inden for samme dag.
 
Det er også viktig å sikre at det er prosesser på plass for å dobbeltsjekke betalings- og mottakerdetaljer for å unngå unødvendige forsinkelser og kostnader.
 
 

Risikoredusering

 
Et annet aspekt ved å sende penger til utlandet er risikoen knyttet til valutakurssvingninger. Å foreta en engangsbetaling til gjeldende valutakurs er ok, men virksomheten din er i en situasjon der den betaler betydelig mer i løpet av et regnskapsår hvis valutabevegelser ikke er tatt med. 
 
Å velge en valutaløsning som lar deg låse valutakurser og beskytte fortjenestemarginer i vår anbefalte tilnærming og løsninger er tilgjengelige som sikrer at kontantstrømmen forblir upåvirket. 
 
 
Å sende penger til utlandet kan være en utfordring, men med de riktige løsningene og kompetansen på plass kan det administreres enkelt og kostnadseffektivt. 
 
Har du spørsmål om valutarisikostyring, valutaveksling eller internasjonale bankoverføringer?
Ta kontakt med vår nye partner!


Forfatter: Katie Keith
Hjemmeside: Currency UK  
Tlf. nr.: +44 (0) 20 7738 0777bilde: <a href='https://www.freepik.com/vectors/electronic-payment'>Electronic payment vector created by jcomp - www.freepik.com</a>

Trenger du etableringsstøtte,
regnskapsfører eller rådgiver?

Ta Kontakt nå!
Vi vil gjerne svare på dine spørsmål.
...