Ansatte

 • Katarzyna Ramberg

  BOD/Founder

  Katarzyna har bodd i Norge i mange år. Hun ble uteksaminert ved fakultet for Skandinavistikk på Universitetet i Poznań i Polen der hun studerte Dansk filologi, har vært elev ved både Askov og Hillerød Højskole i Danmark og i den sammenheng gitt forelesninger om Polen på flere folkehøyskoler i landet. I Norge studerte hun Veilednings-pedagogikk og Prosjektledelse og har vært aktivt engasjert i NHO's Female Future prosjekt.  

  "Kasia" har bred arbeidserfaring - fra guide, oversetter, tolk og administrasjons sekretær til rådgiver og senere avdelingsleder for Introduksjonssenter for flyktninger og innvandrere i Drammen Kommune. Hun var medgründer av Novum Consulting AS i 2002. I dag et holdingselskap som Kasia og hennes mann Gert, eier. Selskapene Novum Økonomi AS og InterNovum Sp. z o.o. i Bydgoszcz i Polen hører inn under dette. Kasia er rådgiver og ekspert på det å etablere virksomhet i Norge og har i 4 år vært foreleser på SWPS Universitetet i Warszawa der hun underviste i Business-norsk og Norges historie. 

  I "Novum" koordinerer hun arbeidet mellom Novum Økonomi og InterNovum, rekrutterer og markedsfører. Hun tar aktivt del i samarbeidsprosjekter, holder kurs og webinarer samt har en aktiv profil på sosiale medier. Sammen med Sylwia Niklas har hun etablert kvinnenettverket "Polske kvinner i business" her i Norge.

  Kasia er opptatt av design generelt, polsk og dansk spesielt; elsker de kjente danske klassikerne blant møbler og samler på polsk vintage glass og Ćmielow porselensfigurer. Hun er et litterært menneske som liker å sitte med en god bok og har opparbeidet seg et fint bibliotek. For øvrig trener hun aktivt og går gjerne turer i skog og mark. I de siste årene har hun og Gert utforsket campinglivet. Kasia snakker polsk, norsk og engelsk.

 • Gert Ramberg

  BOD/co-owner

  Gert har studert ved: Telemark Distriktshøyskole, Kulturstudier ved Seksjon for Kulturarbeid
                                    Eik Lærerhøyskole, Sosialpedagogikk

  Har jobbet som konsulent og prosjektleder innenfor kulturområdet i Kommune og Fylkeskommune. Etablerte i 2002 «Nøstedhallen» i Drammen, et lavterskeltilbud og møteplass for uorganisert ungdom med aktiviteter hentet fra gata; Skateboard, BMX, Inlines m.m. Samarbeid på tvers av fagmiljøer og tilrettelegging for forebyggende arbeide og integrering. I dag; fremdeles en av Norges største og mest anerkjente innendørsanlegg med over 1800 m² med ramper og årlig 8000 - 10000 besøkende. Har også erfaring fra å jobbe med skolefritidsordninger og Ungdomsråd/demokratiutvikling i det offentlige.

  Gert er i dag medeier og styreleder i Novum Consulting AS samt medeier og nestleder i styret i Novum Økonomi AS. Er gift med Katarzyna (Kasia). Jobber med drift, strategi og utvikling og er involvert i bedriftens disposisjoner, samarbeid med eksterne aktører, nettverksbygging og B2B. Har organisert konferanser og seminarer. Aktivt engasjert i markedsføring. For øvrig - ansettelser og personal.

  Liker reiser og opplevelser - by som land, camping - gjerne utland, musikk – fra Bellman via Tangerine Dream til Wagner, opptatt av arkitektur og design generelt, går gjerne på kunstutstillinger. Setter stor pris på enhver anledning til samvær med sine to nå voksne barn.  Behersker norsk, dansk og engelsk.
   


 • Marta Wojtecka

  Managing Director/ Accounting and Payroll

  Marta har fullført en MA grad i Regnskap og finans ved Nicolaus Copernicus Universitetet i Toruń i Polen. Etter avsluttet eksamen, arbeidet hun i et internasjonalt selskap i Warszawa men fant hurtig ut at hun ønsket å jobbe mer i direkte relasjoner og ikke bare være en brikke i en større maskineri. Hun har vært regnskapsfører for et et selskap som drev handel med stål internasjonalt samt i et asfalteringsfirma.

  Marta ble en del av Novum's Bydgoszcz team allerede fra oppstarten av og satte umiddelbart kontoret på rett kurs. Hennes drøm var å arbeide som en helt vanlig regnskapsfører. Det ble imidlertid fort klart for henne at hun hadde gode evner for å kommunisere både med klienter og ansatte. På tross av et stort ansvarsområde som daglig leder, får Marta tid til å gjøre det hun liker best, som f.eks. å løse komplekse regnskapssaker og lønns-spørsmål. Det bør nevnes at hun har betydelige kunnskaper innen arbeidsrett. Selv om hun gjerne tar regnskapet for de store selskapene, er hver enkelt klient unik og alle like viktige slik hun ser det. Flere års erfaring med polsk regnskapsførsel i kombinasjon med norsk regnskapsførsel, har bidratt til at Marta føler seg trygg og sikker i sin rolle. Hun vedgår at norsk regnskap i dag ligger hennes hjerte nærmest.

  Marta har 3 barn som hun gjør alt for å finne tid til. I tillegg kommer en Staffordshire bull terrier som hun gjerne går lange turer med. På fritiden reiser hun gjerne til Masuria i det nordøstlige Polen der hun vokste opp. Marta behersker polsk, engelsk, har basiskunnskaper i russisk og tysk samt lærer seg norsk. 
  Favoritt sitat: „When they go low, we go high” – Michelle Obama 

 • Karol Woźniak

  Advisory Director/ Accounting and Payroll

  Karol er utdannet regnskapsfører, uteksaminert ved Høgskolen i Østfold i 2018. Kom til "Novum" rett etter studiene hvor han i 2020 kvalifiserte til å bli autorisert regnskapsfører. Med en bratt læringskurve i kombinasjon med at det åpnet seg en mulighet til avansement, ble Karol vår Daglige leder fra samme år.

  Karol er en dedikert regnskapsfører som er løsningsorientering, opptatt av god kundekontakt og samhandling med andre. 

  Han er kampsport utøver og aktiv innen e-sport, for øvrig liker han å lese.

  Karol's favoritt motto er: ‘’good things happen to those who wait’’, ‘’ignorance is bliss’’. 

  Han er flytende i norsk, polsk og engelsk.


 • Anna Korpalska

  Key Accounts InterNovum Sp. z o.o.

  Anna er er utdannet filolog fra Universitetet i Poznań og har studert Internasjonale relasjoner ved University of Warsaw. Hun har en etterutdanning i Polsk som fremmedspråk samt i Økonomiske og juridiske begreper på engelsk. Anna har vært turguide i både Sentral Europa og Skandinavia, oversetter og norsk hhv. engelsk lærer.

  Siden 2012 konsulent i første linje overfor nye kunder hos oss. Anna er språkmektig og har eksepsjonelle evner innen relasjonsbygging og problemløsning - hun er flink til å forklare de mest komplekse ting på en lettfattelig måte og de fleste "cases" vi andre aldri har hørt om, havner hos henne. Markedsføring blir gjerne en del av bildet når du snakker med henne. Anna har stor respekt for sine kollegaer regnskapsførerne som hun sier er de beste mellom Tatra fjellene og Svalbard. For å bevare et ellers godt forhold, er hun påpasselig med ikke å forstyrre dem f.eks. i forbindelse med moms rapportering. Hun sier om seg selv at hennes styrke ligger i å forstå ikke bare de mest vanskelige norske dialektene men også kulturelle forskjeller. Anna tar de fleste utfordringer på strak arm.

  Hun har døtrene Krysia og Kasia. Takket være de, har hun på nytt hentet fram både Monty Python og Astrid Lindgren samt blitt fan av folkedans der de er svært aktive. Anna leser i snitt 1.05 bok pr. uke. Ambisjonen tilsier at det bare er et tidsspørsmål før hun vil slå denne rekorden.

  Språk hun behersker er norsk, engelsk, russisk, fransk og polsk. Favoritt sitat: "Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil" (Thorbjørn Egner "Folk og røvere i Kardemomme By").   

 • Beata Sasin

  Accounting and Payroll InterNovum Sp. z o.o.

  Beata er utdannet i Finans og regnskap og har en mastergrad med spesialisering bedriftsregnskap og financial controller.

  I løpet av sin karriere, har Beata vært innom en hel del regnskapsprogrammer.  Den alltid grundige tilnærming og iherdighet i å løse kompliserte regnskapsproblemer, skriver seg antagelig fra hennes bakgrunn innen finans. Selv om hun er den av oss med lengst erfaring, står hun ikke tilbake for å ta nye utfordringer. 

  Siden 2017 har hun jobbet med norsk regnskap. I sin kundeportefølje hos "Novum", har hun både avdeling av utenlandsk selskap (NUF) og norske aksjeselskap. Hun fører også regnskap for polske selskaper som har norsk kapital. Visma eAccounting er blant hennes favorittprogram.

  I sin fritid går Beata gjerne turer, hun elsker dyr og liker å se naturprogrammer. I tillegg kommer klassisk musikk og filmklassikere. 

  Beata snakker polsk og russisk. Hun jobber aktivt med å forbedre sine ferdigheter i engelsk og norsk.

  Favoritt ordtak:
  “Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get” (Forrest Gump).

 • Joanna Lange

  Accounting and Payroll InterNovum Sp. z o.o.

  Joanna er utdannet innen Internasjonale relasjoner ved Nicolaus Copernicus University i Toruń i Polen samt ved University of Salamanca i Spania. Hun har jobbet med HR, lønn og regnskap i snart 15 år, har tittelen regnskaps-spesialist og er en svært kompetent og uavhengig regnskapsfører.
   
  I "Novum" har hun vært siden 2017. Hun er vår spesialist på komplekse lønnskjøringer og feilsøking i A-meldings-rapporter. Kundeporteføljen består av både norske foretak og NUF-selskaper. Joanna er alltid tydelig på at tids-skjemaer skal overholdes og oppgaver utføres i tide. Hun er en god relasjonsbygger og evner å skape konsensus i de fleste saker.  Som mange av sine kollegaer, behersker hun flere språk. Joanna har kunder fra bl.a. Storbritannia.

  I sin fritid drar hun gjerne, med mann og datter, til nasjonalparken Bory Tucholskie - med skog, lave åser og innsjøer er området blant hennes favorittsteder. Også Tatra fjellene finner hun attraktive. Hun elsker hunder, særlig Boxer rasen. For øvrig er hun en ivrig e-bokleser.

  Språk: polsk, engelsk, spansk og så lærer hun seg norsk.

  Et sitat hun står inne for: “You have to be persistent and have faith in yourself. You have to believe that a person is capable of something and achieve it at any cost" (Maria Skłodowska-Curie).

 • Justyna Walkowiak

  Accounting and Payroll InterNovum Sp. z o.o.

  Har mastergrad i  Finans og regnskap fra Nicolaus Copernicus University i Toruń i Polen. 

  Justyna har arbeidet som regnskapsfører i 15 år. Karrieren ble påbegynte allerede mens hun studerte og hun har bl.a. vært ansatt i et finsk regnskaps kontor. Erfaring med norsk regnskap siden 2015. I sin kundeportefølje hos "Novum", har hun både avdeling av utenlandsk selskap (NUF) og norske aksjeselskap. 

  Justyna brenner for bruk og implementering av digitale regnskapssystemer blant kunder. Hun kan framvise en sterkt karakter av tålmodighet og er f.eks. best på å identifisere selv den mest krøllede kvittering. HR og lønn er fagområder som ligger hennes hjerte nært. Kompliserte lønnsberegninger med forskudd, bidrag, naturalytelser og alle slags fradrag, er som regel som "plankekjøring" for henne.

  For tiden er den største utfordringen for Justyna å finne ut hvordan få tid til det som er hennes største lidenskap - dans. Med 2 små gutter (Wojtek og Mikołaj), er hun en ganske opptatt mor. Vi er imidlertid trygge på at hun vil finne ut av å balansere situasjonen perfekt da hun i jobb er både konsekvent og utholdende hva angår å ivareta kundenes interesser.

  Justyna behersker polsk, engelsk og så lærer hun seg norsk.

 • Karolina Siwek

  Accounting and Payroll

  Karolina Siwek bor i Bærum og er utdannet bachelor fra Handelshøyskole i Szczecin. Hun har noen års relevant arbeidserfaring og stor interesse for tall og økonomi. Hun har også tidligere erfaring innen kundeservice og kundebehandling fra servicebransjen. Karolina er opptatt av struktur og orden på arbeidsplassen. Dette er oppgaver hun mestret meget godt. Karolina er svært serviceorientert og imøtekommende. Hun er lærevillig og har mye energi. Karolina er en positiv person med veldig godt humør, som skaper trivsel rundt seg og er veldig sosial. På fritiden liker hun å trene, gå tur og være med familie og venner. Opprinnelig er hun fra Polen, men har bodd i Norge siden 2008. Hos oss vil Karolina være med på å bidra til et hyggelig og godt arbeidsmiljø.

  Hun snakker: norsk, polsk og engelsk.

 • Katarzyna Wójcik

  Resepsjon

  Kasia er utdannet ved Universitetet i Szczecin, hvor hun ble uteksaminert fra Institutt for Ledelse ved Det Økonomiske Fakultet. Hun har bodd i Norge i mange år, og begynte eventyret i fjordlandet som tenåring, hvor hun også tok eksamen fra videregående. Etter endt utdanning jobbet hun i administrasjonen for et selskap som formidler i skadebransjen. Takket være jobben i Novum utvider hun  sine evner og får nye erfaringer.
   
  I Novum driver Kasia hovedsakelig med administrasjon, rådgivning og utvikler seg innen markedsføring. Hun er åpen for nye utfordringer. Privat er hun mor til to små jenter. Kasia liker å bruke fritiden på å utforske verden sammen med døtrene. I tillegg er hun en kreativ sjel, liker å lage mat, bake kaker, og elsker design, og interiør.
   
  Kasia behersker polsk, norsk og engelsk flytende og trener også opp sine tyske språkkunnskaper.
   
 • Lidia Gamelska

  Accounting and Payroll


  Lidia har bodd i Norge siden 2012. I mange år jobbet hun på et autorisert regnskapskontor. Hun kom til Novum i håp om nye utfordringer og for å jobbe i et internasjonalt miljø. Som mange av våre regnskapsførere, elsker hun å avstemme regnskap. Lidia jobber med norske selskaper, enkeltpersonforetak og norskregistrerte utenlandske foretak.


  Når Lidia ikke utfører kompliserte avstemninger, liker hun å ta bilder som hobby. På fritiden liker hun å lese detektivhistorier, ikke bare begrenset til "Nordic-noir". I Norge setter hun pris på nærheten til naturen og benytter enhver mulighet til å tilbringe tid ute i den. Hennes spesielle evne er å skrive ønsker, som Novum-teamet flittig benytter seg av.


  Lidia snakker polsk og norsk.
 • Malwina Dziuba

  Permisjon

  Malwina har mastergrad i Økonomi med spesialisering Internasjonal business og prosjektledelse samt bachelor i Internasjonale relasjoner med spesialisering Diplomati og internasjonale forhandlinger fra Universitetet i Rzeszów.

  Etter endt utdanning i Polen dro Malwina til Norge, her ble det norsk kurs og deretter jobb innen detaljhandel og administrasjon. Ambisiøs og med et sterkt ønske om bli en del av vårt team, var hun ikke lenge om å overbevise oss om at hun var rett person til stillingen som Kontormedarbeider, da denne ble ledig. Malwina tok tidlig ansvar for administrative oppgaver og konsultasjoner. Erfaringene med kundeservice kom godt med.

  Malwina oppveier langt på vei for de mangler vi andre måtte ha når det gjelder struktur og orden - hun er system.  For øvrig - alltid service minded og innstilt på å løse problemstillinger effektivt og i en hyggelig atmosfære. Mange vil nok oppleve henne som både mild og overbevisende.  Malwina har utstrakt kontakt med ulike myndighetsinstanser. Hun bistår daglig kunder med å oppfylle komplekse formelle krav som stilles til næringsdrivende. Er ikke redd for utfordringer og takler de fleste hindre med et smil.    

  Privat er hun mor til Laura og Gabriel. Malwina vier barna mye tid. Fritid tilbringer hun gjerne hagen, her finner hun glede og tilfredshet og det hjelper henne å balansere jobb, hjem og familie.

  Malwina behersker polsk, norsk og engelsk flytende.

 • Marie Mony Eap

  Accoounting and Payroll

  Marie er vår sist ansatte regnskapsfører. Hun har en bachelor i Økonomi og forretningsjus, og fullførte våren 2019 de siste emner innen profilering/NRØA-krav for regnskapsføring ved Handelshøyskolen BI.

  Av arbeidserfaring bør det nevnes at hun har flere års ledererfaring som butikksjef innen klesbransjen. Selv om salg gir god erfaring med kundebehandling, er det nok ikke hele forklaringen på de gode kommunikasjons-evnene - vi mistenker nemlig at hun er naturlig service minded.

  Vi oppfatter Marie som selvstendig, løsningsorientert, effektiv og nøyaktig. Hun er en munter, positiv og utad-vendt jente som liker å ta utfordringer og ha ansvar. Ambisjonen om å få autorisasjon som regnskapsfører, er noe vi absolutt har tro på at hun skal få til.

  På fritiden er hun svært aktiv, elsker å trene og være i lag med gode venner. Marie er spesialist på surdeig, noe hele Novum nyter godt av da det stadig dukker opp nybakt brød med en dæsj humor til.

  Marie behersker norsk og engelsk flytende.

 • Marta Gerwel

  Accounting and Payroll InterNovum Sp. z o.o.

  Marta har en mastergrad i Regnskap og finans fra Universitetet i Gdańsk i Polen. 

  Allerede på siste semester ble hun del av teamet i "Novum" og har nå jobbet hos oss i vel 8 år. Helt fra starten av, hadde hun et ønske om å jobbe med norsk regnskap, dette har ikke forandret seg nevneverdig og er noe hun fortsatt trives med. Hennes kundeportefølje omfatter både norske selskaper og avdelinger av utenlandske foretak. Lønnsberegning er et område hun liker spesielt godt å jobbe med. 

  Marta er målrettet og fokusert. Hun har tilegnet seg omfattende kunnskap om digitale regnskapssystemer men er tydelig på at nøkkelen til gode kunderelasjoner, ligger i den direkte mellommenneskelige kontakt. 

  Hun liker å lese og se tv-serier, samler på vintage keramikk og er interessert i design. Sistnevnte kommer særlig til nytte i forbindelse med renoveringen av en sjarmerende idyllisk hytte de har, beliggende rett ved en innsjø. Marta har reist Italia rundt og elsket det men bruker nå mye tid på sine 2 sønner - Filip og Adam. 

  Marta behersker polsk og engelsk flytende. Etter hvert har det blitt alt mer tydelig at hun også besitter norsk og tysk kunnskaper.  

 • Sylwia Kunda

  Accounting and Payroll InterNovum Sp. z o.o.

  Sylwia har sin utdannelse i Finans og regnskap fra Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu i Polen. I sin master-avhandling foretok hun en analyse av aspekter ved ansettelse og lønnsberegning for utsendte arbeidstakere til Norge, sannsynligvis den eneste i sitt slag.

  Hos "Novum" jobber hun først og fremst som regnskapsfører. Hun har imidlertid også hatt representative oppgaver og har bl.a. introdusert vår ABC business guide for utenlandske entreprenører på et internasjonalt seminar for bygg- og anleggsbransjen. I kontakt med kunder, deler Sylwia mer enn gjerne av sin kunnskap og gir råd og veiledning der hun ser behov, det kan f.eks. være problemstillinger knyttet til kostnader, oppgjør eller lønn. Sylwia jobber tett på daglig leder og til sammen utgjør de et sterkt faglig team som både kunder og medarbeidere drar nytte av. I arbeidet med elektroniske regnskapssystemer kan det virke som hun har antatt det norske ordtaket om at "tålmodighet er en dyd" og parallelt følger Nelson Mandelas sitat: "it always seems impossible until it's done". Oppstår det digitale problemstillinger, løses disse enkelt og effektivt til stor glede for hennes nærmeste kollegaer. 

  I sin fritid, utforsker Sylwia sine kreative sider - "gjør det selv" prosjekter, grafisk design, baker kaker og paier 
  (som lovprises av kollegaer). Hun elsker for øvrig å danse. Etter en potensiell framtidig doktoravhandling (hun finner daglig nye emner), er planen en road trip på U.S Route 66.

  Språk: engelsk og polsk. For øvrig lærer hun seg norsk og russisk.